jueves, 1 de octubre de 2009

Opinió a El Triangle: Hem aconseguit un món un pèl més just


Amnistia Internacional està de celebració: fem petits i grans passos i tots són importants. Les seves accions donen resultat i tenim dos exemples recents en mig de totes les denúncies de violacions de drets humans que diàriament llança l’organització.

Després d’una ciberacció en favor d’una dona indígena i de més de 25.000 signatures, ha estat alliberada la presa de consciència Jacinta Francisco Marcial a qui les autoritats mexicanes havien negat un judici just. Va ser encarcerada al 2006 a causa de la seva situació marginal de dona indígena, pobre i amb limitat accés a la justícia. Va ser acusada de prendre com a hostatges a sis agents federals després d’una investigació de dubtosa imparcialitat. A Amnistia Internacional estem contents perquè la Jacinta està novament amb els seus fills a casa, però encara no ha acabat i l’organització fa una crida perquè es revisi completament el seu procés i perquè rebi compensació pels tres anys de presó injusta.

Però a més hem donat una gran passa històrica en la protecció dels drets humans. Més de vint Estats, inclòs l’espanyol, han firmat a l’Assemblea de Nacions Unides un protocol que farà que les persones que hagin patit violacions dels drets econòmics, socials i culturals puguin tenir accés a la justícia. Amb tot plegat, anem avançant amb milers de signatures cap a un món amb una major protecció de drets humans.
Celia Ramón Wyser
Responsable del Departament de Comunicació d'Amnistia Internacional Catalunya

Publicat el 01/10/2009 a El Triangle

No hay comentarios:

Entradas recientes